Момчил Неков категоричен: Никой не ме е натискал

share

Ситуацията при мен се промени много бързо. Искам да благодаря на моята районна и градска организация. От тях получих много подкрепа. Искам да благодаря и на всички във Фейсбук.

Това заяви в предаването "Дневен ред" бъдещият евродепутат от БСП Момчил Неков, който стана известен покрай преференциалното гласуване и измести Сергей Станишев в листата на БСП. Не се възприемам като някакъв реформатор в БСП. Аз съм посланик на младите хора в БСП и искам да реализирам идеите на младите хора в Европейския съюз. Аз съм екипен играч. Сам не бих постигнал нищо. Хората гласуват за нас, защото споделяме едни идеи. Не мисля, че към момента оставки ще решат проблемите. Аз много уважавам Сергей Станишев. Той публично беше заявил, че застава начело на листата, за да помага и няма да става евродепутат. Аз имам качества и мога да бъда използван за много каузи, каза още любимец 15.

БСП не е на ръководството, не е на някаква клика. То е на хората. Никой не ме е натискал да се отказвам. Няма с какво да ме натискат. Никой не ми е предлагал постове. Това са слухове, категоричен беше Неков. Той разкри, че числото 15 му носи късмет. За евроизборите обаче не става въпрос за късмет, а за работа. Станишев не съм го чувал. Чакам да се обади, защото той ми е председател, допълни той. Не се чувствам като техническа грешка. Много хора ми обясниха, че съвсем целенасочено са гласували преференциално за мен. Аз съм много лоялен към хората, които са ме подкрепили. Разбира се, че не съм 7-ия евродепутат на Бойко Борисов. Трябва да спрем да се занимаваме с интриги, каза още Неков.

Политиката не е детска игра. Не виждам, защо Достена Лаврен може да ми се сърди. Аз съм готов да стисна всяка ръка. Пак повтарям, че оставките не са решение на проблемите. Трябва да седнем на една маса и да си кажем проблемите в очите. Ние сме разочаровани от резултатите на тези избори, но за ГЕРБ са гласували само 1/3 от избирателите, завърши Неков.

Водещи новини

Още новини