Парламентът пак не събра кворум, дебатите по вота на недоверие се провалиха (обновена+видео)

share

С викове "оставка" бяха посрещнати министрите от кабинета и премиерът Пламен Орешарски.

В пленарна зала са всички депутати от ГЕРБ. Присъстват и по няколко представители от ДПС, БСП и "Атака". Депутатите обаче не събраха кворум и заради това председателят на НС Михаил Миков даде 20 минутна почивка.

Припомняме ви, че днес бе свикано извънредно събрание на парламента заради  четвъртия вот на недоверие на тема „Енергетика“ от ПП ГЕРБ. Досега ГЕРБ внесоха три вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Първият бе за инвестиционното проектиране, Вторият - заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. А третият - за политиката на кабинета в сектор "Сигурност".

Пред журналисти Бойко Борисов лаконично отговори, че ще изчака следващата регистрация, за да види дали ще има кворум в залата и тогава ще коментира. Той каза само, че само 19 човека подкрепят кабинета "Орешарски", предаде репортер на novini.bg.

След кратката почивка министрите и премиерът отново влязоха под възгласите „оставка“ в НС. Михаил Миков помоли депутатите да се регистрират и заяви, че не всичко е ентусиазъм: „Само да ви кажа, че не става със скандиране, а става с присъствие”.

Отново обаче не бе събран кворум.  В пленарна зала отново се регистрираха само 109 народни представители. След установяването на липса на кворум депутатите от ГЕРБ скандираха „страхливци”.

Миков съобщи, че заседание няма да има и информира, че следващото редовно заседание на НС е в сряда от 09.00 часа. Той пожела на всички успешни избори.

Водещи новини

Още новини