Първанов: ДПС е ГМО на сегашното управление

Булфото
share

Правителството не е работещо, зависимо е и не взема ключови решения, заяви президентът и лидер на Националната гражданска инициатива Алтернатива за Българско Възраждане (АБВ) Георги Първанов в Търговище, съобщи БТА.

Според Първанов неработещото правителство не е добре за развитието на България. "Промяна трябва да има", категоричен бе той.

Георги Първанов каза още, че ДПС има роля, несъответстваща на получените на изборите гласове. Малкият партньор, в случая ДПС, диктува на големия на "Позитано", какво да става в държавата. "Оттам идва и натискът за отказ от ключови предизборни ангажименти като строителството на "Белене", отпадането на плоския данък. Оттам идва натискът за много кадрови решения, особено в смесените региони", допълни лидерът на АБВ.

Според него хората чувстват всичко това по-болезнено от всякога. Не става дума за това, че се предлагат просто хора от ДПС, а за това че са хора, които не отговорят на изискванията - без ценз, каза Първанов. "Защото, ако АБВ бъде една от трите основни политически сили, това означава ролята на ДПС като балансьор да бъде игнорирана. Това на може да се случи с някои други нови формации, тъй като те са производни на статуквото, те са своеобразно политическо ГМО на сегашното управление.

Водещи новини

Още новини