Първанов: Опасността от нова газова криза за България е реална

  • 23 април 2014 10:21

  • 1057
  • 5
Първанов: Опасността от нова газова криза за България е реална
©

Опасността от нова газова криза за България е реална в дългосрочна и средносрочна перспектива.

Това заяви Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, президент на Р България /2002-2012/ пред журналисти в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на движението. Според него са възможни затруднения в доставката на природен газ за Европа. „Виждаме, че неуредените отношения между Русия и Украйна пряко рефлектират така, както през 2009 година върху ситуацията у нас. Освен това, появиха се и нови факти, като гласуваното в ЕП становище, с което практически се слага стоп на развитието на проекта „Южен поток” – едно решение, което буди недоумение, да не кажа, негодувание. Питам се защо не се казва стоп на „Северен поток”, защо има двоен стандарт, т.е., тече газ за северните държави, членки на ЕС, а пък спират един проект на България, от който ние само можем да печелим – работни места, развитие на енергетиката и икономиката”, каза още Първанов.

Той е категоричен, че държавническата позиция трябва да се противопостави на спирането на проекта „Южен поток” и работата по изграждането му трябва да продължи. Президентът коментира, че позицията на българското правителство и енергийния министър е неиздържана, защото той беше този, който предложи на комисаря Йотингер да поеме преговорите по „Южен поток” в свои ръце, поради което налице е негативната за държавата ни позиция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1057 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.04.23 | 23:54

5
Spirat vi ! Vie ako mozete da pravite nesto, ste go napravite ! Nikoi niama da doide i da go otmontira. No Zapada e i Investitor, zatova sa vi vurzani ruzete. Zatova, haide, stiga ve4e s igrata vi,4e ste politizi, vie ste prosto shushumigi. Zasto vi hrantuti bulgarskia narod??? Izlizane ot EC i ot NATO !!!!!! I da vurnete na naroda parite ot golemite si zaplati i banketi !!!!

2014.04.23 | 21:48

4
Гоце,недей да разсъждаваш.Ти финализира влизанито не в ЕС, а сега плюеш като гарга.Отцепник,разедини БСП.
FM

2014.04.23 | 21:48

3
Вместо да решават проблемите на държавата. Те правят всичко друго но не и това.
Дядо Боре

2014.04.23 | 21:48

2
Малоумници дават Еврора да им решава проблемите?... Европа така ще ви реши проблемите, че на нея да й стане добре!
Важно!

2014.04.23 | 20:26

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини