Борисов към Антон Кутев: Не съм виновен аз за лошото Ви настроение

Булфото
share

Два трудови договори е имал зам. -министър Георги Костов в Министерство на земеделието и в Лесотехническия университет, заяви Антон Кутев от Коалиция за България по време на парламентарния контрол.

Той попита председателят Бойко Борисов дали Костов е имал трети трудов договор като председател на Селскостопанската академия.

Борисов заяви, че заповедта, която е издал за назначаването на Костов в академията е била в пълно съответствие със закона.

Премиерът поясни, че доц. Костов остава председател на агенцията, защото има работа там. Борисов каза още, че засега не се предвижда друг заместник - министър на земеделието да бъде назначаван на неговото място.

Антон Кутев припомни на премиера, че правителството на ГЕРБ е приело точно законът заместник - министри да не участват в управителни съвети и  сега те го нарушават.

Червеният депутат бе категоричен, че доц. Костов е трябвало да има трудов договор и за поста, който заема в Селскостопанската академия.

Борисов му отговори, че няма причина за неговото лошо настроение и припомни, че Кутев днес е отишъл днес по - късно на работа.

Водещи новини

Още новини