ГЕРБ: Комунисти, комсомолци и пионери застанаха в един строй срещу Плевнелиев

Булфото
share

Премиерът Бойко Борисов представи проекторешението за персонални промени в Министерски съвет и назначаването на новия министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Палова.

Борисов посочи, че в мотивите за оставката на министър Плевнелиев е посочено номинирането му за кандидат-президент и желанието му да не съвместява две роли на кандидат-президент и на министър в отпуск и това решение ще осигури стабилност.

Депутатът Снежана Дукова от ГЕРБ заяви: „Нали стана ясно, че днес сме 9 септември, нали стана ясно, че предизборната програма и платформа на колегите от ляво е в действие”, каза тя в отговор на упрека от страна на народния представител от левицата Георги Божинов към Росен Плевнелиев, че регионалната политика не е само пътища, а и региони, които за съжаление в България са най-изостаналите. Комунисти, комсомолци и пионери застават в един строй и това е строят срещу нашия министър - каза тя. Аз също ще подкрепя решението, но нека да изпратим най-рейтинговия министър с достойнство. Това е най-успешният министър на това правителство, каза Снежана Дукова и призова колегите си да аплодират решението.

Георги Божинов от Коалиция за България - попита с колко пари от здравните вноски на българите се строят магистрали. Божинов попита, кой от представителите на ГЕРБ е идеологът, организаторът и изпълнителят на тази кампания, която върви в момента да се ходи от врата на врата и да се предлага седем дена почивка на море или на планина срещу това да предоставят гласа си. На репликите в зала, че това е бившият министър на труда Емилия Масларова, Божинов отговори: Вие говорите за моята партия, моята партия, когато бе лично на власт, всички българи ходиха на море и на почивка.

Водещи новини

Още новини