БСП: Плевнелиев лъже за магистралите

  • 19 септември 2011 15:30

  • 5600
  • 26
БСП: Плевнелиев лъже за магистралите
©

Обещанието на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за седемте магистрали и седемте скоростни пътя е груба лъжа и нечувана манипулация.

Това заяви в Пловдив народният представител от Коалиция за България Димчо Михалевски, съобщиха от БСП-Пловдив. Той аргументира твърдението си с факти и статистика, изложени последователно в мултимедийна презентация, като не остави никакво съмнение, че кандидат-президентът на ГЕРБ заблуждава умишлено българите.

Съгласно представената от МРРБ стратегия за изграждане на пътища до 2020 година седемте магистрали и седемте скоростни пътя струват 4.3 милиарда евро, каза Михалевски. Най-оптимистичният вариант за европейско финансиране според депутата е около 1 милиард и 400 милиона лева. В следващия планов период 2014-2020 година приоритетни за Европейския съюз са иновациите, зелената енергия и екологията. Затова инфраструктурните проекти ще бъдат ангажимент на държавните бюджети.

За да се реализират плановете за 7-те магистрали и 7-те скоростни пътя, са необходими 2.9 милиарда от бюджета и чрез заеми, сочат изчисленията. Възможно ли е това? Димчо Михалевски очерта два сценария. Първият предвижда през следващите 8 години икономическият растеж да бъде около 7 %, а за поддръжката и ремонта на пътищата от републиканската мрежа да не се отделят средства. За да се финансират разходите на тези проекти, ще е нужно да се пренасочат средства от други сектори като здравеопазване и образованието, за да се стигне нивото между 2 и 2.5 процента от Консолидираната фискална програма.

Сега за пътна инфраструктура се отделя около 1 %, посочи народният представител. С подобни параметри реалният времеви хоризонт за изпълнение на седемте магистрали и толкова скорости пътя е 2024, а не 2020 г., както твърди Плевнелиев. Вторият сценарий допуска отделяне на средства за рехабилитация и поддръжка на републиканската пътна мрежа, икономически растеж 3-5 %, около 2 на сто повече европейски средства (ако има такова съгласие). При тези условия седемте магистрали и седемте скоростни пътя ще бъдат факт между 2030-2035 година, категоричен е бившият заместник-министър в Регионалното министерство.

Обещанията на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за това, че са осигурени средства за финансирането и за изпълнението на тези проекти до 2020 година са невъзможни, обясни Михалевски. За финал той цитира европейския докладчик по темата за бюджета Салвадор Поледо : „Трябва да сложим край на лошия навик да се поемат политически ангажименти, без да има необходимите средства за тяхното реализиране”.

Михалевски и колегата му от Пловдив Захари Георгиев отправиха остри критики към бившия строителен министър и настоящ кандидат за президент на ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, като го обвиниха в бездействие. За последните 2 години е стопирана децентрализацията, блокирана е работата по разширяването на кадастъра, проектите от сектора по геозащита и устройство на територията на държавата. От януари до септември 2011 г. няма получено нито едно евро по ОП „Регионално развитие”, което ще рефлектира и в ОП „Околна среда”, и едва ли ще започне, тъй като общините се изправят пред непреодолими проблеми.

В заключение Захари Георгиев разкритикува и последните законодателни промени на управляващите, които ще доведат до закриването на над 1000 кметства на територията на страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5600 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Tool Боксер

2011.09.21 | 21:01

26
Уважаеми сънародници, виждам, че тук се плиска МНООГО злоба и се трошат много нерви. Защо бе, българи? Не виждате ли накъде ни тласкат ВСИЧКИ политици досега (в т.ч. и бб/цвцв)?Колко още искате джобовете ви да са продънени за да осъзнаете, че ТРЯБВА да поемете ЛИЧНА отговорност за всичко което се случва около вас в България - казвам да поемете отговорност НАИСТИНА! Ама това с псувни и заемане на героични пози не става. Да, много е патетично, но пет пари не чини за делото на народното добруване! А защо ли Бонко си позволява да се държи по начина по който се държи? Ми отговорът е много прост - НИЕ сме тези, които му позволяваме, бре! И докато тука се псуваме едни други (и все по-ожесточено), гащите ни ще стават все по-съдрани, а божем "демократите" ще продължават да крадат в условия на бутафорна демокрация. Те затова и Холандия ни зачеркна за Шенген - защото нямаме изградено гражданско общество, което да постави в кафеза ВСИЧКИ смрадливи крадливци, тарикати и мушмороци. Не, ние предпочитаме да се държим като пасмина индивиди, които са по-склонни да издават нечленоразделни звуци, НО НЕ и да защитят интересите по всички законни начини. Ноо затова се иска елементарна обща и гражданска култура и най-важното съзнанието, че НИЕ сме данъкоплатците в тази страна и освен задължения ИМАМЕ И ПРАВА!!! И, че ВСИЧКИ политици и управляващи, в т.ч. фамозните гербаристи ни дължат ОТЧЕТ и безукоризнена порядъчност и коректност в управленската им дейност! Ха сега, сложете си ръка на сърцето и си дайте си сметка - доколко Боко и Ко се вписват в тези напълно законни и човешки обществени очаквания! МИСЛЕТЕ - МИСЛЕТЕ, братя сънародници и дейстквие и ДЕЙСТВАЙТЕ! Със злоба, завист и и нтелектуално деградиране ДО НИКЪДЕ НЯМА ДА СТИГНЕМ! Сполай ви!

2011.09.20 | 22:08

18
И кой е Димчо Михалевски !!!!! анонимник от БСП, седнал да говори против Плевнелиев. Боже пази България от такива изроди.

2011.09.21 | 21:01

25
Психическото състояние на ТЪПУНГЕРА от БАНКЯ и окръжаващите го лица , налага сериозно ЛЕЧЕНИЕ ! Основните симптоми са силно ПОВИШЕНОТО настроение, двигателна активност и МЕГАЛОГАМНИТЕ идеи. Повишеното настроение варира до еуфория, но някои болни са гневни и раздразнителни. Мисленето е ускорено, а речта — бърза. САМОКРИТИЧНОСТТА е винаги снижена с отхвърляне на необходимостта от лечение. МОЯТ президент не е пряк ПОТОМЪК на НОМЕНКЛАТУРАТА на БКП ! МОЯТ президент не е бивш първи секретар на ОК на ДКМС ! МОЯТ президент не е любимото момче на Лазар Причкапов ! МОЯТ президент не е ГЪЗОЛИЗНИК, целувал задника на Масларова, за да прави НЕЗАКОННО бизнес кариера! МОЯТ президент не е МОШЕНИК завлачил чуждестранните си партньори! МОЯТ президент не събаря къщите на беззащитни старци ,а не пипа дворците на мутрите! МОЯТ президент няма НЕЗАКОННА КЪЩА на морето ! МОЯТ президент не е ЛЪЖЕЦЪТ , който афишираше, че няма амбиции в политиката,докато тайно е снимал предизборния си клип ! МОЯТ президент не е ПУДЕЛ мяукащ покрай по-силния , но по-глупавия ! МОЯТ президент не е СЪУЧАСТНИК В ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на МИЛИЦИОНЕРИТЕ ! МОЯТ президент не е УКРИВАТЕЛ и СЪУЧАСТНИК на мутрите ! МОЯТ президент не е БЕЗЛИЧНА шматка в панталони ! МОЯТ президент не е МАЛОУМЕН привърженик на ГЕРБ ! МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!
МИНКО

2011.09.21 | 20:33

24
РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ТВЪРДО ЗА ПРЕЗИДЕНТ
БОТЕВЪ

2011.09.21 | 20:32

23
ДАМИ И ГОСПОДА ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ БРАТЯ И СЕСТРИ СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА НА РАБОТНИЦИТЕ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ
БОТЕВЪ

2011.09.21 | 17:34

22
НАЙ ГОЛЕМИТЕ ЕВРО ИДИОТИ НА БАЛКАНИТЕ СА ОТ БСП

2011.09.20 | 22:46

21
Червените хайвани, по кротко виждаме, подковани сте жестоко, ама ЗА ТОВА нямаме вина, че хвърляте лайна, но те по муцуните ви падат и текат и всичко усмърдяхте!!! СТИГА СТЕ КВИЧАЛИ, не ще заглушите вота на Народа - Росен Плевнелиев - ПРЕЗИДЕНТ!!!
AJ4A

2011.09.20 | 18:18

6
Вотът на комунизма и Москва, а не на народа, както е било на всички избори досега. Народът избира, ама избира измежду спуснатите му от партиите и гравитиращите около тях т.нар. граждански движения, инициативни комитети и т.н. От 1944 г. насам няма нито един български политик, който да не е бил предварително одобрен от компартията и разни други болшевишки кръгове в сянка. Български политици или са уникално тъпи и неграмотни селяндури, служещи за масовка или са замогнали се в условията на т.нар. преход близки и роднини на комунистическата върхушка. Няма пазарна икономика, няма и крупни и независими стопански субекти. Няма независима и безпристрастна съдебна система, няма и гаранции, че резултатите от изборите отговарят на реално подадените гласове. А както написах по-горе - гласовете ги подават хората, ама за някой от издигнатите от партиите. Е, каква демокрация, жизнен стандарт, свобода и справедливост очаквате!?!?
sdagfsafsda

2011.09.20 | 22:10

19
Хората си го казаха преди 14 години >>>>> ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ........
аха

2011.09.20 | 22:10

20
ГОЛЯМ ЛАПНИ ШАРАН СИ АНОНИМНИКО.....

2011.09.20 | 22:05

8
Айде видехме ви вас що за лайна сте, а сега критикувате единствените направили нещо и за хората..

2011.09.20 | 22:07

17
Така ли? Наистина ли видя какви "лайна" са? Видя ли как съставиха проекти и осигуриха финансиране за точно ТЕЗИ магистрали и отсечки, които пожарникарчето сега открива???? Може ли да сте толкова слепи???
БСП

2011.09.20 | 22:06

12
Какво са направили Герб за хората?! Не бъди смешен.

2011.09.20 | 22:07

14
Повечето коментари тук са в стил - ''а, вие защо биете негрите?'' ! Бойковисти, абстрахирайте се от източника на информация и опровергайте обвинението с факти, доводи и доказателства, като културни хора ! Съмнявам се, че ще можете ! По-лесно е да псуваш на комунист всеки, който вижда некадърността на тоя кабинет !

2011.09.20 | 22:07

16
20 години пробвахме с култура,сега ще опитаме по-друг начин!
SMESHNIK

2011.09.20 | 22:07

15
eeeh Smeshnik si ti smeshnik, i ti si za muzeya dragi i tiii.......
LELEEEEE SMIAH

2011.09.20 | 22:06

13
ABE ti slepi li sa, maloumni li saaaa, basy skapanite cherveni boklutci smradlivi.... naglostta im ne znae granitci!!!! Dobre che sa na izchezvane, toy udavnika kato se davi i se opitva da povleche vsichko sled sebe si......... Are v muzeya vsichki bez izkluchenie!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини