Таско Ерменков: ГЕРБ надминаха Иван Вуцов по автоголове (видео)

share

България трябва да бъде мост между Европа и Русия. Подкрепям твърдението на президента Плевнелиев. Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков.

Ние трябва да работим за това – но не за интересите на Австрия, а на България – да оказваме съдействие на Европейския съюз и да водим диалог с Русия, добави Ерменков.

Никой не може да накара президентът да се яви в парламентарната комисия, която го разследва, но е въпрос на възпитание да се яви, коментира социалистът.

Няма писмо от "Газпром" с конкретни текстове относно законопроекта за "Южен поток", заяви още Таско Ерменков. Той за пореден път подчерта, че с промените в Закона за енергетиката не се нарушава европейското законодателство, а се хармонизира нашето с европейското.

"Залагам си името, честта и кариерата, че такова писмо няма. Комисарят Йотингер да ме извика да му обясня на немски, ако не разбира на английски, че не нарушаваме европейското законодателство... Това, което се намира на територията на Европейския съюз, аз лично със зъби и нокти ще защитавам да се спазва всякакво европейско законодателство, в това число и достъпът на трети страни", заяви Ерменков. По думите му, невярна е и информацията че руската компания не иска трета страна да има достъп до тръбите.

Според Ерменков готвеният вот на недоверие към кабинета заради неспрaвяне в сектор "Енергетика" е автогол за ГЕРБ. Той посочи, че ПГ на Коалиция за България иска да бъде проведен конструктивен дебат в парламента за "Южен поток". Готови сме за дебат по темата "Енергетика". Обвиненията на ГЕРБ в случая са на принципа "Крадецът вика: Дръжте крадеца". С поведението си ГЕРБ надминаха дори Иван Вуцов по автоголове, който е известен с най-красивия автогол в историята на българския футбол, заяви Ерменков.


 

Водещи новини

Още новини