Фандъкова: Докато има и едно дете извън детската градина - това е проблем

Булфото
share

От началото на тази година до сега открихме 5 нови детски градини. Предстои ни до края на годината да приключим още 9, а в същото време започваме изграждането на още 6. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от inews.bg.

Опашки пред детските градини няма отдавна, такава беше целта на системата, за съжаление има деца, които няма да могат да попаднат в системата на детските градини, заяви Фандъкова. "Недостигът е твърде голям. Инвестициите, които правим през последните години, са видими. От 2006 година, когато започнахме активното строителство, до сега сме увеличили с над 12 хиляди местата, въпреки това децата в София се раждат, слава Богу, идват и много деца от страната, затова усилията трябва да са постоянни.

Според Йорданка Фандъкова, докато има и едно семейство, което не може да изпрати детето си на детска градина, това ще е проблем за нея и ще трябва активно да се работи върху него. "Очаквам и съпричастността на държавата, която също трябва да инвестира в образование", каза още Фандъкова.

Днес от 14.00 часа в сградата на Столичната община на ул. "Московска" 33 ще се извърши под граждански контрол първото класиране на деца за прием в детски ясли и детски градини от септември 2014 година.
 

Водещи новини

Още новини