Парламентът отново без единна позиция за Украйна (видео)

Булфото (архив)
share

Днешният опит да бъде изработена единна позиция на Народното събрание за задълбочаването на кризата в Украйна не беше успешен, предаде репортер на Novini.bg. Припомняме, че до момента от българските институциите само парламентът няма позиция.

По време на днешното заседание на Комисията по външна политика, където се очакваше такава да бъде изработена, от ДПС предложиха то да бъде отложено, тъй като парламентарната им група не е запозната с проекта на становище. ГЕРБ също бяха против това днес да бъде приета такава позиция преди тя да бъде обсъдена в парламентарната им група. Те подкрепиха предложението на ДПС и заседанието бе отложено за утре в 11.00 ч.

Председателят на външната комисия Янаки Стоилов подчерта, че не може повече да се отлага вземането на позиция от страна на парламента. Той заяви, че ПГ на Коалиция за България осъжда остро събитията в Одеса от 2 май и поднася съболезнования на загиналите. Социалистите призовават властите в Киев да разследват случващото се и да не толерират екстремизма. В позицията си България се води безспорно и от хуманността, от международното право и териториалното право, заяви Янаки Стоилов.

Водещи новини

Още новини