Бойко Борисов: Като построим магистралите, ще се вдигнат заплатите

share

Еврокомисарят по регионално развитие Йоханес Хаан ще посети София на 14 септември, за да даде оценка на България за това, как се справя с усвояването на средства за инфраструктурни обекти. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата му с премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер във Варна.

Министър-председателят не скри задоволството си от положителната оценка на своя гост за резултатите, постигнати в усвояването на средства по еврофондовете. Борисов добави, че всичко, което е било коментирано между двамата, а именно за пакта за финансова стабилност, доброто управление на публичните финанси и с отварянето на България към съседите й, е било високо оценено. Борисов каза още, че се надява да намери подкрепата на Юнкер за промяна в конституцията, в частта й за финансовата стабилност. Ще бъдат набелязани теми, които предстои да бъдат дискутирани между него и люксембургския премиер.

По отношение повишаване доходите на хората, Бойко Борисов заяви, че с развитието на инфраструктурата парите ще дойдат. Той добави, че да се изхарчат парите днес и да задължат поколенията, както други държави в Европа, е безотговорно и популистко, като сегашното правителство няма да го направи.

Водещи новини

Още новини