Менда Стоянова: Сестринските партии ДПС и Атака ще командват Сметната палата (видео)

share

Парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в гласуването за председател на Сметната палата. Така или иначе вие ще си гласувате председател на Сметната палата. Това обяви Менда Стоянова от трибуната на Народното събрание.

Призовавам ви да опровергаете опасенията, които имаме и не правите партийно номенклатурни назначения, обърна се Менда Стоянова към Лидия Руменова. Тя се обърна към управляващите, припомняйки твърденията им, че колегията на Сметната палата ще бъде органът, който ще взема правилните решения, без обаче да има закони текстове.

С днешния избор това е поставено под въпрос. Номинацията на Лидия Руменова се говореше в кулоарите от момента, в който внесохме проектозакона. Сега се говори, че членовете на Сметната палата са разпределени пределни по квоти. Сестринските партии ДПС и Атака ще командват Сметната палата – това е кулоарната клюка, коментира Менда Стоянова.

„Дори не направихте малката крачка Лидия Руменова да направи среща с парламентарните групи и да ги убеди в нейната компетентност, за да имаме едно нормално гласуване и консенсус“, заяви Стоянова.

Водещи новини

Още новини