Седем формации в новото ОДС

share

Седем формации заявиха желание за участие в предварителните изобори на Синята коалиция, които трябва да излъчат обща кандидатура за президентските и местни избори. Членовете им по един или друг начин бяха свързани със СДС през годините.

Радикалите на Евгени Бакърджиев, Демократите на Стефан Софиянски са само част от новата структура, която си е поставила по - далечната цел "стабилно представяне на парламентарните избори".

Засега всички участници в обединението "Общност на демократичните сили" посочиха, че няма да се борят за политически постове, а щели са отстъпят възможността на по-младите десни.

"Нямам толкова качества чак за президент, ама за кмет поне съм работил 10 години", каза Софиянски, който получи подкрепа от собствената си партия – Съюза на свободните демократи, за евентуална кандидатура за кмет на София.

Евгени Бакърджиев отрече да е заявявал подкрепата си за Румен Христов, който е кандидатът за президент на СДС. Бакърджиев посочи, че новата структура ще си избере три варианта за участие на президентските избори. Сред тях е и вариантът самостоятелна кандидатура.

Водещи новини

Още новини