Атака иска оставката на Вигенин, този път заради шефа на Руската дума (видео)

Булфото
share

Атака ще поискат оставката на външния министър Кристиан Вигенин заради отмененото посещение на Сергей Наришкин, председател на Руската държавна дума, заяви в парламента лидерът на Атака Волен Сидеров, предаде репортер на Novini.bg.

По думите на националиста Вигенин е по-католик и от папата.

Той трябваше да е в България след Белградската среща на 7 – 8 май. Ще посъветвам председателя на Народното събрание Михаил Миков да го покани, и да видим какво ще направи Брюксел – дали ще бомбардира София, дали ще го арествуват на летището. Супер нелепо е да се прекратява визита на руския председател на техния парламент, защото Барак Обама решил така. Това е просто нелепо, категоричен бе Волен Сидеров.

„Ще му зададем въпрос другата седмица и ще искаме обяснение - защо се престарава Кристиан Вигенин. Също така - ще посъветваме Михаил Миков да покани Сергей Наришкин в България, защото той имаше планирано посещение. Това, което Вигенин прави, е да прекратява дипломатическите отношения с Русия, което е изключително вредно за България. Смятам, че това трябва да е последният му гаф, преди да си отиде”, каза още Сидеров.

Попитан защо е избрал да открие предизборната си кампания в Москва, Сидеров отговори: „Това съвпадна с отличието, което ми връчиха. Това е и един знак за несъгласието ни с политиката на останалите партии, в парламента, които застават зад санкциите. Това, което говорих, ще се окаже вярно, защото нашите държавници, по лекомислен и инфантилен начин, си крият главата в пясъка. Барак Обама натиска още повече и САЩ искат да има санкции. България трябва да наложи вето и ако това не го направи Орешарски като министър-председател, той си съкращава мандата много сериозно”, завърши лидерът на националистите.

Водещи новини

Още новини