БСП и ГЕРБ си броиха отсъствията, Борисов бил най-дисциплиниран

share

Смятам, че се спекулира с въпроса за депутатските отсъствия и заплати. Основната част от отсъствията са на колегите от ГЕРБ. Да, има някои от тях, които идват на работа, но има и такива, които не съм виждал и предпочитам да не виждам. Това каза депутатът от БСП Антон Кутев в "Тази сутрин" по БТВ.

Идва един, който идва за 5 минути, дава интервю и си тръгва, поясни Кутев.

Аз нямам отсъствия и не одобрявам хора, които не ходят на работа да получават заплати. Може ли едно Народно събрание да работи така, че да дава резултат при това положение?, подчерта Кутев. Според депутатите, които показват такова поведение може да загубят работата си, защото хората ще ги уволнят след изборите. "Аз имам доверието на хората и не се страхувам, защото се явявам на избори всяка година, например вътрешнопартийните, подчерта Антон Кутев.

От ГЕРБ само един месец не сме били на заседания. Тогава беше времето на протестите и ние бяхме солидарни с хората. Депутатите от ГЕРБ са най-дисциплинирани, категорично заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев по БТВ. Не са един и два случаите, когато нашия лидер стои сам в зала и се опитва да даде кворум, но не успява, даде пример той.

"Ако можеха избирателите да отзовават народни представители, сигурно те нямаше да си правят каквото си искат. Има други депутати, които системно не ходят на работа, допълни Димитър Главчев.

Депутатът от ГЕРБ се съгласи, че не е справедливо депутатите, които не ходят на работа да взимат дори част от парите си, които са в размер на 900 лв. Това не е справедливо.

Димитър Главчев заяви, че настоящия парламент не дава добра стабилност, не излъчват добри лъчи към хората. Ползват някакъв лосион с висок слънцезащитен фактор, но да видим докога.

Нормално е около 5% да има отсъствия. Случва се човек да се разболее, имаме починали депутати. Проблемът се показва в грешната светлина, коментира Кутев. Нека не спекулираме с тази тема. Много закони бяха приети, не съм съгласен, че парламентът не работи. Навсякъде по света депутатите не разчитат само на депутатската си заплата. На мен ми се иска да виждам по различно отношение към депутатите. Аз например завися само от заплатата си на депутат, обясни Лутев.

От ГЕРБ поясниха, че поради тези отсъствия парламентът не работи ефективно и проблемът е в мнозинството. "Депутатите не зависят от избирателите си. Те избрани веднъж не защитават интересите на избирателите. В парламента съм им го казвал, че не се работи достатъчно добре, за да са удовлетворени хората", заяви Главчев.

Антон Кутев не се съгласи с тази теза и добави, че правителството е направило много неща, които са смислени. Той беше категоричен, че има още какво да се направи.

Водещи новини

Още новини