Гносеологическа недостатъчност, нарече Георгиева нападките на ГЕРБ

share

Това е политически цинизъм да се тревожи обществото по този арогантен начин. Така министърът на спорта Мариана Георгиева за пореден път обори „циничните“, по думите й, обвинения от страна на ГЕРБ, че парите за спортни площадки отивали при общини на ДПС.

Спортният министър гостува в предването „Дикоff“ по Нова телевизия, където отново подчерта, че за 1 година кабинетът „Орешарски“ е дал 7 пъти повече пари за спорт, отколкото правителството на Бойко Борисов за 4 години. „43% от средствата са за общини на ГЕРБ“, подчерта тя.

„Става въпрос за 51 спортни площадки за стойност 3 милиона и малко повече“, обясни Георгиева сумата пари, която била раздала за жителите на малки населени места – общо 3 общини с 61 малки населени места, обясни тя.

„Политиката в спорта означава равен достъп“ отвърна тя на обвиненията на герберите, че се заделяло пари за малки населени места, а не за големи. Нима тези хора в малките общини нямат право на спортни площадки, недоумява министърът на младежта и спорта.
„Това е цинизъм, притворство, флирт, зад който се крие нещо недемократично“, възмути се тя.

Помолена да коментира темата, с която е станала доктор по филология, а именно „Синтактични аспекти на гносеологическата недостатъчност“, министър Георгиева отговори: „Част от тази недостатъчност е непремерената дума на Евелина Василева - далавера. Да не знаеш, че и малкото населено място заслужава игрище и да казваш, че е далавера и да не знаеш друга дума, която да е конвертируема в политическия език. Т.е. не може да има преизказаност на нещо, което сме правили“.

„Всички граждани на малките населени места да знаят, че във всичките години, които ще управляваме, ще инвестираме“, обърна се Мариана Георгиева към нацията.

Водещи новини

Още новини