Депутатите събраха кворум от трети опит (обновена+видео)

share

Парламентът провали пленарното си заседание след като не можа да събере необходимия кворум, предаде репортер на "Novini.bg". В началото на заседанието председателят на Народното събрание Михаил Миков поиска регистрация на народните представители, въпреки че „ситуацията в залата е очевидна”.

Регистрираха се 110 народни представители. Михаил Миков обяви 30-минутна почивка.

След 30 минути отново само 112 депутати се регистрираха и не успяха да съберат кворум. Михаил Миков даде още 30 минути, за да се направи трети опит за събиране на кворум. Според него това поведение на депутатите трябва да стане достояние на българските граждани. Той обяви, че ще разпространи списък на отсъстващите депутати. "Най-вероятно ще отменим тържественото заседание на 16 април. Вече имаме 7 провалени заседания и седем извънредни", коментира председателят на НС.

Във връзка с обновения Изборен кодекс и променения вчера от правна комисия изглед на бюлетината в кулоарите на парламента бившият председател на НС Цецка Цачева каза, че на българския народ му трябва стабилен парламент, предаде още репортер на Novini.bg.

Депутатите успяха да съберат кворум. Регистрираха се 123-ма души. Цялата група на ГЕРБ влезе в залата и се регистрира. При влизането на парламентарната група на ГЕРБ се скандираше: "Ууууу".

На 15 април от 14.00 до 19.00 часа ще прекъснат великденската си ваканция и ще заседават извънредно. Предложението беше направено от Атанас Мерджанов от „Коалиция за България”. Дневният ред на извънредното заседание във вторник включва ново обсъждане на Закона за Сметната палата, избор на членове и председател на Комисията за защита на личните данни, второ гласуване на измененията в Изборния кодекс.

Водещи новини

Още новини