Мартин Димитров: Не приемам ултиматумите на Костов

Булфото
share

Всички десни партии могат да се разберат – това каза лидерът на СДС Мартин Димитров в предаването на БНР „Нещо повече”.

Поканихме всички дясноцентристки партии да участват, нещо, с което не се съгласиха от ДСБ, каза Мартин Димитров.

"С никого нямам конфликти в дясното пространство, моята цел е да събирам десницата парче по парче".

Никакви конфликти нямам с Иван Костов и не съм имал никакви конфликти в дясното пространство.

За последната една седмица Иван Костов ми предложи два ултиматума. Първият беше за софийската коалиция, ние постъпихме повече от разумно, благодарен съм на моята софийска организация, която направи сериозен компромис, само и само да подкрепим Прошко Прошков и да сме заедно.

Сега обаче не мога да приема тезата да няма широка коалиция за президентските избори. Ако тези 12 партии не ги бяхме взели, те щяха да издигнат свои кандидатури – каза Мартин Димитров. По първия ултиматум ние постъпихме разумно и макар че сметнахме претенциите на ДСБ за прекомерни за местните избори в София, се намери консенсус.

За президент имаше открити избори, които бяха спечелени от г-н Румен Христов; като се спечелят едни избори, трябва всички да застанат зад тази кандидатура – каза Мартин Димитров. Не мога да върна тези, които искат да подкрепят Румен Христов, не мога да им кажа – не ви иска г-н Костов, каза Димитров.

"Не мога да приема постоянните ултиматуми на г-н Иван Костов и не мога да приема неговото постоянно нежелание за широко дясно обединение", заключи синият лидер.

Водещи новини

Още новини