РЗС: СДС днес регистрира "Съюз на Догановите партии"

Булфото
share

"РЗС остро осъжда конспиративния ход на СДС за регистрация в ЦИК на т. нар. "Съюз на десните партии" през главата на партньорите им от ДСБ", съобщават от пресцентъра на партията.

Според формацията "това е политическо предателство, което няма аналог от създаването на СДС до днес" и на практика днес в избирателната комисия е регистриран "Съюз на Догановите партии".

Вече е ясно, че чрез Румен Христов, Софиянски и Бакърджиев, СДС прави байпас към ДПС за президентските избори. Чрез нечистоплътната сделка между тях се осъществи и широко прокламирания десен завой на Доган, в резултат на който от днес вече СДС е част от обръчите на ДПС, гласи позицията на РЗС.

Те дори прогнозират, че ДПС няма да издигне собствена кандидатура за президент и ще подкрепи Румен Христов, "като лично посочи вицепрезидента от редиците на ОДС". Очакват още СДС да бламира десния кандидат за кмет на София Прошко Прошков и да подкрепи "кандидата на Доган и Ковачки Стефан Софиянски". Третата им прогноза: "В редица общини в страната ще се породи невъзможност за регистрация на кандидатите на Синята коалиция, защото СДС ще подмени кандидатите на ДСБ, както направи с кандидатурата за президент".

"Прави чест на ДСБ, че не отиде да клекне на килимчето на Ахмед Доган в деня на Рамазан Байрама и не се полакоми да вкуси от отровната му баклава", коментират още от екипа на Яне Янев. И използват случая да уверят десните активисти и избиратели, че ще им осигурят възможност да гласуват за автентични десни кандидати на предстоящите избори.

РЗС вече обявиха, че подкрепят десния кандидат за кмет на София Прошко Прошков, въпреки че ще имат собствена листа за общински съветници, както и кандидат за президент - Атанас Семов.

Водещи новини

Още новини