Ако СДС си удържат на думата, ДСБ остават зад Румен Христов

Булфото
share

ДСБ няма да правят своя регистрация за президентския вот и очакват СДС да спази споразумението, подписано от двамата съпредседатели на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров - да се явят заедно на изборите за държавен глава.

Според заместник-председателя на тъмносинята партия Екатерина Михайлова сините могат до утре да оттеглят вече направената регистрация за вота наесен като коалиция „Съюз на десните сили" заедно с ОДС, като спазят договореностите си с ДСБ. По думите й дори това да не стане, тъмносините ще продължават да подкрепят кандидатурата на Румен Христов за президент.

От казаното от нея стана ясно, че няма как ДСБ да са част от новата коалиция, най-малкото заради това, че участват на изборите в столицата срещу тях с номинацията на Стефан Софиянски за кандидат за кмет.

„Демократи за силна България е партия, в която спазваме договорености. Ние държим на споразуменията, които сме постигали и подписвали. Затова няма да издигаме кандидат за президент, ние няма да нарушаваме договорености такива, каквито са постигани от партиите в Синята коалиция", каза още Михайлова.

Тя подчерта, че самият факт, че не издигат кандидат за президент, че няма да правят самостоятелна регистрация, е подкрепа на спечелилия първичните избори в Синята коалиция.

„Дали ще издигаме кандидат за вицепрезидент, зависи от това дали ще има формат Синя коалиция и спазване на споразумението така, както е постигнато. Ако до утрешния ден имаме изпълнение на това споразумение, всички договорености ще бъдат изпълнени", добави Екатерина Михайлова.

Водещи новини

Още новини