Борисов не се яви на изслушването за Петното

share

Никой не дойде на изслушване в парламентарната комисия „Бисеров-Петното”. Въпреки че се очакваше днес да бъдат изслушани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от опозицията Пламен Нунев, за когото се твърди, че е уредил срещата между експремиера и хората на Бисер Миланов, никой от тях двамата се яви.

Чакат се още Цветан Бонев, Марио Генчев и Деян Стефанов, но никой от тях дори не се е обадил, за да предупреди, че няма да присъства, обясни след заседанието председателят на комисията Сияна Фудулова.

Въпреки това обаче комисията няма намерение да се откаже и е взела решение, всички, които не са се явили досега пред членовете на комисията да бъдат призовани отново, подчерта тя. Пак ще бъдат привикани на изслушване бившият зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров и синът му, стана ясно още от думите й.

По темата „Христо Бисеров“ засега е изслушан само шефът на ДАНС Владимир Писанчев. Становище по темата е изпратено и от Сметната палата.

Шефката на комисията „Бисеров-Петното“ припомни, че шефът на ДАНС Владимир Писачнев е казал, че се проверява има ли теч на информация от службите към Бисеров и Боянските сараи. „За последен път ще направим опит г-н Христо Бисеров да се яви в комисията, и неговият син, за да можем да получим информация пряко от него“, посочи социалистката.

Най-вероятно следващото заседание на комисията ще е последно, а установените факти до момента по двата случая ще бъдат обобщени в доклад.

Водещи новини

Още новини