Станислав Станилов: Битката за Украйна тепърва започва

share

Няма национално съгласие за Крим, има обществени нагласи. Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов.

"Не можем да се съгласим с неща, които са против националните интереси на България. Българите в Крим за гласували за присъединяване към Русия. Как ние да гласуваме против това?", добави националистът.

"НАТО стигна границите на Русия, НАТО се опита да нахълта в Украйна и Русия не може да предаде основната си военноморска база. Всички тези войни се водят за господство над Черно море. Сега да се очаква, че Русия ще изостави главната си опорна точка в тази битка, е просто наивитет. Това е положението. Т.нар. международни закони са само за малките и слабите държави. Големите държави никога не са ги спазвали", коментира проф. Станилов.

По думите му свалянето на бившия президент на Украйна Виктор Янукович е станало чрез метеж, в който са вложени 5 млрд. долара. "Този нечист метеж не е показателен за състоянието на Украйна. Битката за Украйна тепърва започва", заяви депутатът от "Атака".

Водещи новини

Още новини