С възгласи "Мая, преброй ги" внесоха подписите за референдума (видео + галерия)

Булфото
share

С мощни възгласи оставка тръгна шествието от Софийския университет за внасяне на подписите за референдум за промени в изборния кодекс. Над 150 души се събраха на шествието, предаде репортер на Novini.bg. В нея са събрани над 561 000 подписа до този момент. Подписите ще бъдат предадени в сградата на Народното събрание, за да бъдат предоставени на ГРАО. Подписите се носят от студенти, които скандират „Оставка“.

Те носят транспарант „Национален референдум за изборна реформа“. Шествието се движи по бул. „Цар Освободител“ и платното е затворено за движение.

Тук са депутати и от ГЕРБ. Томислав Дончев заяви, че волята на хората е най-важното нещо, а не управление на инат, така че управляващите трябва да се съобразят с този факт. Щом за толкова кратко време са се подписали такъв голям брой хора, означава, че това е волята на хората, заяви още той.

С възгласи „Мая, преброй ги“ подписите стигнаха до сградата на Народното събрание, където на входа имаше кордон от полиция. Протестиращите продължават да скандират „Победа“. Движението по бул. "Дондуков" е затруднено.

 

Водещи новини

Още новини