"Спайдърмен" пусна пеперуди в НС (обновена+снимка+видео)

share

Облечен като Спайдърмен мъж пусна в кулоарите на парламента пеперуди, предаде репортер на novini.bg.

Насекомите бяха вкарани в сградата на Народното събрание в три кутии за подаръци и пуснати на свобода от облечения като комиксовия герой човек. Пеперудите се разхвърчаха. Мъжът е задържан от служители на Националната служба за охрана (НСО). Все още няма данни за неговата самоличност и мотивите му.  Той е влязъл заедно с депутата от БСП Петър Курумбашев, посочват от НСО. Народният представител отрече да има нещо общо с инцидента. Той поясни, че някой си е направил PR. Заместник-председателят на НС Алиосман Имамов коментира в кулоарите: Недопустимо е разпръскването на пеперудите и депутатът, който е допуснал това, трябва да бъде наказан.

От Пресцентъра на НСО посочиха, че са питали ръководството на НС дали пеперудите могат да бъдат внесени и то е нямало нищо против. "Ние спазваме разпоредбите на пропускателния режим в сградите на парламента", заявиха от НСО.

От Природонаучния музей дойдоха да вземат пеперудите. Според специалист насекомите са от редкия южноамерикански вид Монарх, които не живеят в България и са пристигнали в страната като какавиди. Гъсениците са животните си отровни, но при съзряването си насекомите стават безопасни за хората.

Водещи новини

Още новини