Приемането на министри от премиер и президент не е необичайно

share

Посещението на турския външен министър Ахмет Давутоглу в началото на февруари беше отложено заради сгъстения график около олимпийските игри в Сочи. Не е необичайна практика при посещение на външен министър да се приема и от премиер, и от президент, особено що се касае до важни партньори. Аз съм приемал още няколко други министри, в това число военния министър на Сърбия, предстои малко по-късно този месец да приема външния министър на Испания. Това заяви премиерът Пламен Орешарски по време на блиц контрола на въпрос от страна на лидера на Атака Волен Сидеров.

На по-късен етап през годината ще се проведе смесено заседание на двете страни на ниво министерски съвети, за което се търси подходяща дата. Най-вероятно това ще стане след евроизборите в България, уточни Пламен Орешарски.

От своя страна Волен Сидеров заяви, че не е удовлетворен от отговора на министър – председателя, и че единственият по-важен въпрос, който е бил засегнат, е бил този за превозвачите.

„Не сте разговаряли явно и по това защо се наместват турски посланици и консули във вътрешните ни работи. Турция не веднъж си позволява чрез своите консули да се меси във вътрешните ни работи. Липсата на реакция е много странна и много тревожна, има една инерция от минали правителства. Засега, в момента, турската страна не е точна в отношенията си с България“, заяви Сидеров.

Има редица нерешени въпроси между двете страни, допълни от своя страна Орешарски. Той подчерта, че претенциите между двете страни не са само и единствено едностранни. Някои от проблемите са много стари, едно прибързано решение не мисля, че ще бъде в наша полза, каза премиерът.

Водещи новини

Още новини