Светлин Танчев: В ГЕРБ се наблюдава полицейщина

share

Бившият депутат от ГЕРБ Светлин Танчев стана вторият представител на "България без цензура" в парламента. В предаването "Преди всички" по БНР той каза, че е напуснал ГЕРБ, защото са подменили вота на избирателя: „В това число и аз се почувствах доста излъган. Оттам започнах да се оглеждам за възможност да представлявам всички център и дясномислещи хора, които се чувстват непредставени в този парламент. Смятам, че има доста такива, предвид че рейтингът на парламента е 10 на сто“.

Депутатът не отрече, че има различия между неговите виждания и посланията, отправяни от "България без цензура": „Виждам, че и те са готови да правят компромиси. Смятам, че и аз съм готов и диалогичен да правя компромиси. Доста е реалистична платформата на формацията. Да, има доза популизъм, но то е въпрос на гледна точка. Всички политици се опитват да се харесат на народ“.

Цветан Цветанов трябва да осъзнае някои неща и да даде възможност на ГЕРБ да се развива, смята Светлин Танчев. Според него не Бойко Борисов е оперативният лидер на партията. Танчев заяви, че в партията се наблюдава полицейщина.
„Доста хора от ГЕРБ ми звънят през последните дни, недоволни от това, което се случва в партията и липсата на чуваемост и промяна. Но не мога да съм сигурен дали това е опит за провокация или лицемерие“, допълни Светлин Танчев.
Той каза, че в парламента ще подкрепя всички законови инициативи, които са в интерес на център и дясномислещите хора и в интерес на българската икономика, независимо откъде идват те.
По отношение на осигуряването на кворума, Танчев коментира: „Аз не смятам, че някой има интерес от парламентарна, политическа или каквато и да била друга криза в момента. България е достатъчно изстрадала държава, за да се опитаме да я сриваме още повече. За мен не е национално отговорна позиция да се опитваш да клатиш една система. Оставката на правителството не може да е на всяка цена и напук“.
Независимият депутат каза още, че би се разделил с "България без цензура", ако се окаже разочарован и осъзнае, че вота на хората се подменя.

Водещи новини

Още новини