Плевнелиев към правителството: Не се страхувайте от народа, питайте го какво мисли

Булфото
share

Не виждам желание за процедура за национален референдум, това каза президентът Росен Плевнелиев в Плевен пред журналисти.

"Освен, че нямаше позитивно решение, по нито една от тези важни теми за нацията, но и към момента, аз не виждам желание за придвижване на от мен внесената, отдавна вече, документация за стартиране на процедура за национален референдум", добави президентът, предаде "Фокус".

Той призова управляващите и парламентарно представените политически сили да чуят народа така, както той го е чул. "Да не се страхуват от този народ. Няма нищо лошо, да направим референдум по важни за нацията теми", заяви Плевнелиев.

"През цялата 2013 г. правителството не беше на протестите, то не беше на митингите, то не беше в първата и втората протестна вълна, то не беше на срещи, в които аз инициирах диалог с гражданите. И протестиращи, и контрапротестиращи, и всички казаха: „Искаме да се чуе нашата дума по изборното законодателство”. И вместо повече от 24 години преход политиците само да се изживяват в ролите на говорители на народа - моля ви, питайте го този народ", каза президентът Росен Плевнелиев.

Президентът Росен Плевнелиев е в Плевен, за отбелязване на деня на лозарите и винарите.

Водещи новини

Още новини