Плевнелиев: Референдумът ще помогне на хората да бъдат по-активни

  • 11 февруари 2014 20:14

  • 1152
  • 3
Плевнелиев: Референдумът ще помогне на хората да бъдат по-активни
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното прие днес членовете на Инициативния комитет в подкрепа на референдум за изборна реформа, председателстван от проф. Георги Близнашки, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На срещата, инициирана от Комитета, държавният глава беше запознат с Декларация в подкрепа на предложеното от него национално допитване за промяна на изборните правила.

Референдум с въпросите, предложени от президента, няма за цел да предопредели крайния резултат от допитването, а смисълът му е да се чуе гласът на хората, посочи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. „Референдумът ще помогне на хората да бъдат по-активни и да се проведе качествен дебат. Това ще заздрави устоите на демокрацията ни и ще покаже, че все още сме проевропейска нация”, коментира президентът.

Държавният глава припомни, че сред мотивите му да предложи референдум за промяна на изборното законодателство са ниското доверие на гражданите към институциите и към политиците, както и тежкото политическо противопоставяне.

„Всяка голяма промяна в обществата започва с промяна на изборните правила. Основната ни задача е да се преборим за общественото мнение”, коментира председателят на Инициативния комитет проф. Георги Близнашки. Комитетът си поставя за цел до края на февруари да събере 500 000 подписа на граждани в подкрепа на инициирания от президента референдум.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1152 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КАЗАХ

2014.02.12 | 11:56

3
Уважаеми приятели.Това което иска г-н Плевнелиев е нещо,което мисля ,че всеки един от нас иска.Да си кажем мнението как да избираме представителите си.Виждате какви недоразумения управляват държавата ни.Подкрепете подписката за да си кажем мнението.Това няма нищо общо с това,коѝ за кого ще гласува.А ако някоѝ от въпросите на референдума не харесва може да го отбележи с не.

2014.02.12 | 11:55

2
Нека гражданите в качеството си на работодател да решат как да избират народните представители, сиреч своите служители, а не обратното, както е било досега.

2014.02.12 | 10:48

1
Когато приемем Христовата вяра в съцата си и излизайки всички заедно на улицата се закълнем в майка България, промените към добро ще дойдат бързо. Помощ от вън няма да дойде,а само смърт.Нашата история и събитията днес в Еквадор,Исландия и др.,доказват това.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини