Манолова за метежа: Някои политици имат бръмбари в главата

Булфото
share

Цецка Цачева и Искра Фидосова са произвели същия текст в сегашния изборен кодекс. За предсрочни парламентарни или предсрочни президентски избори.

Това заяви в кулоарите на парламента пред журналисти зам.-председателят на НС Мая Манолова. Тя коментира твърденията на депутати от ГЕРБ, че с параграф 12-ти в проекта за Изборен кодекс, се цели държавен преврат. Става дума или за тежка параноя, или за бръмбари в главите на някои политици. По-абсурдна идея не бях чувала, каза още Манолова. Искам да попитам, дали Фидосова и Цачева са планирали свалянето на правителството на Бойко Борисов, защото и в действащия Изборен кодекс, те са заложили възможност за предсрочни парламентарни избори? И те самите са заложили в допълнителните разпоредби на кодекса на ГЕРБ, който е гласуван от Цачева и Фидосова, възможност за предсрочни президентски избори, категорична беше червената депутатка.

Питам ги дали са били във връзка с протестиращите през февруари, които свалиха правителството на Бойко Борисов? След това беше разпуснато Народното събрание. Дали са планирали предварително свалянето първо на Георги Първанов, а след това и на Росен Плевнелиев, защото са произвели същия текст, още през 2012-та година?, заяви още Манолова.

Водещи новини

Още новини