Бареков: Защо Росен Петров да не стане вътрешен министър? (видео)

share

Днес слагаме официалното начало на разговорите между "България без цензура" и ВМРО. Ще водим преговори за коалиционно споразумение. Днес си разменихме програмите и идеята е да направим нещо публично. Искаме разговорите да се водят пред очите на цялото общество.

Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Той заедно с Николай Бареков коментира бъдещата коалиция между двете партии. Тази коалиция трябва да има своя патриотичен облик. Тя ще защитава интересите на българските граждани. В обществото има два сериозни проблема. Липсата на национална политика и бедността, и мизерията на гражданите, каза още Каракачанов. Днес установихме, че между нашите две платформи има много сходни неща, допълни Николай Бареков. Ние бяхме първите, които се надигнаха срещу политическия монопол страната. БСП и ГЕРБ стоят на едно място и се опитват да запазят статуквото. Реформаторите потъват, а ние качваме. Вече сме трета политическа сила, категоричен беше Бареков.

Основните противници на българския народ и на нас са трите партии, които ръководят политически монопол. Говоря за БСП, ДПС и ГЕРБ. Това не може да продължава, каза още Бареков. Основната ни политическа цел ще бъдат разговорите между "България без цензура" и ВМРО. Имаме много допирни точки в двете програми. Предстоят евроизбори и на тях трябва да направим заявка, че ще защитаваме всички българи зад граница. Разговорите ще продължат. Целта ни е те да бъдат видими за вас медиите и за цялото общество, каза Ангел Джамбазки от ВМРО. Ангел Славков от "България без цензура" разкри, че следващите разговори ще се проведат следващата седмица. След тях ще бъдат излъчени работни групи от двете партии, които да подготвят бъдещето коалиционно споразумение. Предвиждам голяма изненада на предстоящите европейски избори, закани се Славчев.

Българските политици в Брюксел отиват с наведени глави. Те не знаят езици, страхуват се, че срещу тях ще изникне някой компромат. Готови са на всичко, за да защитят личните си интереси и да предадат националните. Ние ще се борим срещу това, категорични бяха Бареков и Каракачанов. Лидерът на "България без цензура" коментира и присъединяването на Росен Петров към партията. Защо, Росен Петров да не стане вътрешен министър? Той това е учил и това е завършил. Имахме вътрешен-министър, който беше завършил ВИФ и министър-председател, който не знаеше чужд език. Росен говори шест езика, заключи Бареков. Мога да кажа "конгретюлейшън", пошегува се Росен Петров.

Аз уважавам Бойко Борисов, но той е експерт в противопожарната дейност. МВР подслушват, защото нямат агенти на терен. Аз като учих, имах агенти, които можеха да ми кажат кой е откраднал две чушки от пазара. Вотът на недоверие на тема "сигурност" звучи странно. Престъпността разцъфтя по време на управлението на ГЕРБ. Нормално е Цветан Цветанов да се оттегли от политиката докато срещу него текат съдебни дела, отговори на журналистически въпроси Росен Петров.

Водещи новини

Още новини