Кметове от ГЕРБ зоват за среща с премиера

Булфото
share

Кметовете от ГЕРБ, които проведоха работна среща с лидера на партията Бойко Борисов и депутати от парламентарната група в Казанлък, поискаха спешно заседание на Националното сдружение на общините и последваща среща с премиера Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов заради несправедливото според тях разпределение на 500-те милиона лева по инвестиционната програма за растеж и развитие на регионите, пише "Стандарт".

Градоначалниците настояват правителството да предостави пълната документация и информация за проведената процедура по одобрение на печелившите проекти на общините.

„То беше направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка и е поредният пример за непрозрачно, небалансирано и нецелесъобразно разпиляване на публични средства", пишат кметовете в официалната декларация, приета след края на работната среща.

Обективният анализ показвал, че общините с кметове от ГЕРБ, в които живеят 60 насто от българските граждани и формират 80 на сто от брутния вътрешен продукт, са получили по 15 лв. срещу по 90 лв. и по 133 лв на човек в общините, управлявани съответно от БСП и ДПС. Всичко това потвърждавало, че критериите, по който са определени печелившите проекти, са изцяло партийно-политически, в полза на управляващата тройна коалиция.
 

Водещи новини

Още новини