Борисов: Този бюджет няма да издържи и държавата ще катастрофира

Булфото
share

Изключително сме обезпокоени от състоянието на финансите в държавата, заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова съобщи, че вчера се е запознала с данните на Министерството на финансите за отчета към края на 2013 година. С тревога констатираме цифри, които досега не бяха споменавани, посочи Стоянова. По думите й данните не кореспондират със заявените от правителството мерки за капиталови разходи, за увеличаване на инвестициите, за т.нар. реиндустриализация. Забелязва се тенденция за неизпълнение на приходната част и на капиталовите разходи, посочи депутатът от ГЕРБ. Изводът според Стоянова е, че правителството не контролира текущите си разходи. Правителството трябва да събере 2 млрд.лв. повече приходи от предходната година. Това няма как да стане и поради това най-вероятно ще се наложи актуализация на бюджета, посочи Стоянова, цитирана от БТА.

Бойко Борисов посочи, че ако правителството остане на власт, този бюджет няма да издържи. През 2015 г. държавата ще катастрофира, посочи Борисов. За него е все едно как ще завърши "драмата в БСП". При предсрочни избори АВБ и БСП ще се коалират и нищо няма да се промени, посочи Борисов. Според него правителството тухла по тухла разгражда държавата и бута построеното от ГЕРБ. Ние градихме България и това никой не може да ми го вземе, каза Борисов.

Водещи новини

Още новини