Партията на Неделчо Михайлов най - накрая с регистрация

share

Политическа партия "Нашият град" вече има регистрация за участие в местните избори на 23 октомври. Това съобщи за Дарик лидерът на движението Неделчо Михайлов. Късно снощи той е получил удостверението от Централната избирателна комисия.

В средата на месеца ЦИК отказа регистрация на движението, решение, което по-късно бе отменено от Върховния административен съд. В отговор ЦИК постави срок на партията до 17 часа на 18-ти август да отстрани нередностите и да представи на ЦИК списък с необходимия брой коректно записани поддръжници.

Според ЦИК, на „Нашият град” бяха необходими още 1133 подписа. От партията събраха 5343 имена и подписи на поддръжници, които бяха представени в необходимия срок. „Вината за случилото се не е в нас”, каза за Дарик Неделчо Михайлов. Според него дублирането на имена в подписките на различни партии не би трябвало да е проблем, тъй като никъде в изборния закон не е записано, че един и същ гражданин не може да се подпише на две или повече места. Михайлов каза още, че в „Нашият град” са горди, че са станали първата партия, заради която ВАС отменя решение на ЦИК. „Продължаваме да вярваме в българското правосъзие”, заяви партийният лидер.

Утре (24 август) документите на „Нашият град” за участие в местните избори на 23 октомври ще бъдат внесени в Общинската избирателна комисия.

Водещи новини

Още новини