Националисти готвят коалиция "Не на ЕС"

share

Националисти от седем неправителствени организации ще правят нова националистическа коалиция, заяви бившият депутат от "Атака" Кирил Гумнеров. По думите му между тях вече се е състояла среща, на която е решено да се възобнови идеята за създаването на обща коалиция "Не на ЕС", започнала, докато Гумнеров бе депутат.

"Идеята е да участваме в евентуалните предсрочни парламентарни избори, които очакваме, че е възможно да се произведат до края на тази година. Тъй като очевидно "Атака" вече не представлява националистите и е един придатък на ДПС, нормално е истинските патриоти в България - националистите, да пожелаят да имат собствено реално представителство с теза, коренно различна от тезите, които сега изповядва голяма част от националистите в България", заяви Гумнеров.

Той допълни, че се предвижда в средата на годината в България да се състои среща на най-големите  антиевропейски партии и организации от цяла Европа. Целта е да се избистри общата политика и стратегия за координирани действия.

"Смятам, че службите в България изкуствено разделят националистите. Защото национализмът като цяло може да разчита на един постоянен електорат 16-20 процента - това показват социологическите проучвания", каза още бившият депутат.

Водещи новини

Още новини