Бойко Борисов сезира главния прокурор за незаконно подслушване

Булфото
share

Бойко Борисов внесе сигнал до главния прокурор с искане да бъде проверено кой го подслушва, предаде БНТ. Поводът е тиражираната в последните дни информация , че има нови записи от негова среща с Георги Първанов, Румен Петков и Николай Гигов.

Скандалното според Борисов не е в това кой с кой се среща, а във факта, че някой го подслушва и следи абсолютно незаконно и добави, че се задава ”Българския Уотъргейт”.

“Месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало за нито един не излезе запис, освен от моя дом. Затова отивам сега при прокурор по-точно в деловодството и се надявам този път извършителят да бъде задържан наказанието е 10 години затвор. Аз не съм длъжен да обяснявам във вкъщи кой идва, нито вас ви питам. Първанов в Банкя никога не е идвал”, посочи Бойко Борисов.

На въпрос дали е имал среща с Първанов лидерът на ГЕРБ отговори: “Бях премиер – това си спомням, дори той беше президент и пихме кафе в неговата резиденция, когато бях премиер оттогава не съм го виждал. Гигов по никакъв начин не съм го виждал само го бия на тенис със сигурно няколко години. Тук ще стане български Уотъргейт или ще кажат кой от кръга си позволява да сложи подслушвателна апаратура на един опозиционен лидер”, изтъкна Борисов.

Водещи новини

Още новини