Журналистът Петко Бочаров: Дянков премиер

share

ГЕРБ ще спечели при всички случаи президентските избори. Това заяви журналистът Петко Бочаров в сутрешния блок на Нова тв. Няма нищо странно кандидатът да се отъждествява с партията, която управлява, но тя ще бъде много глупава, ако не избере за кандидат човек, който може да спечели, коментира той.

По думите му, ако до октомври стане ясно, че подкрепата за ГЕРБ не е толкова силно изразена, изходът ще е Бойко Борисов да се кандидатира за президент, а Симеон Дянков да стане премиер.

Изборът през 2011 г. е толкова съдбовен, че всякакви решения могат да се вземат. Нищо, че Конституцията ни е пълна с грешки и слабости, при тази конфигурация в страната и при тясно сътрудничество между президент и премиер, решението Борисов - президент, а Дянков - премиер, е много печелившо, заяви 92-годишният журналист.

Министър Росен Плевнелиев е толкова ценен като експерт, че не бива да бъде пипан, той трябва да си свърши работата. В момента се строи основата на нова България, в средата на мандата сме, каза Бочаров.

Другите кандидати не ме интересуват – просто нямат шанс, защото това, което прави това управление, никога досега не е правено, похвали кабинета "Борисов" журналистът. Сега се правят пречиствателни станции по Черноморието, втори мост на Дунава, магистрала "Марица", изреди той и каза, че вече му е писнало от идиотщини и чесане на езици.

Никога в България не е имало такова ускорение напред, ако то бъде пресечено сега, ще се случи същото като през 1944 г., когато 9-ти септември пресече ускорението ни към Европа като със секира.

Слабост на днешното управление било непротиводействието на битовата престъпност, отчете Бочаров. Номер 1 от положителните неща на това правителство е, че не краде, заяви той.

Не е вярно, че журналистиката трябва да бъде непременно контра на управлението – това е най-голямата тъпотия, защото значи, че е пристрастна. Ако има нещо, което да похвалиш, трябва да го хвалиш, а не да го избегнеш, за да търсиш под вола теле, категоричен бе Бочаров.

Времето е съдбовно, на това управление трябва да му се гласува кредит на доверие, за да си довърши работата – още един мандат. Първото българско правителствое това, което трябва да има два поредни мандата, смята Бочаров. Той бе категоричен, че България ще бъде подобна на държави като Белгия и Холандия в края на втория мандат на това правителство.

Водещи новини

Още новини