Социолог: Скандалът ще ускори освобождаването от зависимостта на Волен Сидеров

share

Искането на имунитета на Волен Сидеров не е повдигане на обвинение, а повдигането на обвинение още не е присъда. Има голям път да се извърви. По-важни са политическите последствия, защото напоследък се наблюдава желание на управляващите да се отърват от зависимостта на "Атака“. Това заяви пред БНР Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг.

Този скандал ще ускори освобождаването от зависимостта на Волен Сидеров. Дали той ще доведе до отпадане на "Атака" от следващия парламент, предстои да видим, каза Павлов. Според него скандалите имат двояко въздействие върху "Атака": "От една страна, възмущават по-голямата част от хората, но има малка група избиратели, на които това поведение им харесва и реанимират Волен Сидеров. През последните години той е винаги в тройката на най-нехаресваните политици, но това не му пречи да влиза в парламента".

Юлий Павлов не смята, че е възможно някакъв вид партньорство между БСП и ГЕРБ, тъй като противопоставянето е много сериозно. Според него целта на ГЕРБ е да се стигне максимално бързо до предсрочни избори, а скандалът в самолета не приближава към такава развръзка. По-скоро европейските избори ще се проведат самостоятелно, а резултатите от тях ще бъде сигнал дали ще има предсрочни избори, или правителството ще се опита да изкара целия си мандат.

Социологът прогнозира, че е възможно правителство на малцинството с подкрепата на независими депутати, така както това се случваше при предишното Народно събрание.

Водещи новини

Още новини