Френският посланик срещнал Сидеров преди 20 г. и не искал да го види никога повече (видео)

share

Този депутат е казал на дипломатката ни, че има право да провери нейната самоличност. Това не може да е вярно. Той прави закона, не е полицай. Това каза в сутрешния блок посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан по повод скандала между Волен Сидеров и френска дипломатка в самолета за Варна.

Той уточни, че колежката му не говори добре български и не е разбрала, ако е имало отправени нецензурни думи към нея. "Случва се понякога хората, като са нервни, да псуват и обиждат, но е нормално след това да се извиниш. Извинения обаче още не съм получил нито аз, нито тя", посочи френският посланик. "Мисля, че той е бил пиян, но нямам доказателства. Не съм човекът, който трябва да иска наказания. Просто като човек мисля, че поведението му не беше коректно", каза Ксавие Лапер дьо Кабан. Той увери, че скандалът няма да промени отношенията между България и Франция. По думите институциите в България са реагирали адекватно на скандала.

Посланикът разказа, че преди около 20 години е имал среща с Волен Сидеров в редакцията на вестник "Демокрация". "Не мога да си спомня точно защо, но помня, че след като излязох, си помислих, че този човек не искам да го виждам никога повече", заяви Ксавие Лапер дьо Кабан.

Водещи новини

Още новини