Плевнелиев отива в Китай, научаваме от...Синхуа

Булфото
share

От агенция Синхуа разбрахме, че президентът на България Росен Плевнелиев ще посети Китай от 12 до 15 май. Това е пореден път, в който от чужда медия се информираме за важните дела на държавния ни глава, пише в. "Преса".

В началото на март от австрийския вестник "Дер Щандарт" научихме, че Плевнелиев ще обяви служебното правителство на 12 март. След това през август Анадолската агенция ни информира, че Турция си иска отомански имоти в България. И това е станало на официалната вечеря ифтар в Пловдив, на която турският вицепремиер Бекир Боздаг разговаря с Росен Плевнелиев. На събитието бяха допуснати само турски медии, българските останаха отвън.

"Посещението на президента в Китай ще е държавно", потвърдиха след Синхуа от пресслужбата на "Дондуков" 2. Обещаха до петък да представят и програмата на визитата. Заедно с държавния глава ще пътуват и 30-на бизнесмени, чиято селекция е поверена на КРИБ. Все още не било ясно кои министри ще пътуват с държавния глава, както и какви споразумения ще бъдат подписани с Китай.

През февруари пък премиерът Пламен Орешарски заминава за Виетнам.

Водещи новини

Още новини