Рейсове с привърженици на "Атака" пред Съдебната палата в София (обновена+снимки+видео)

Булфото
share

Около 100 привърженици на Волен Сидеров се събраха пред Съдебната палата в София, предаде репортер на novini.bg.

Движението по столичния булевард Витоша бе затруднено, пристигаха още хора от провинцията, стоварвани с автобуси. Събралите се от страната на ул. Алабин развяваха партийни знамена и националния трибагреник и направиха сцена, прозвуча първият български химн Шуми Марица и химнът на Атака. От страната на ул. Позитано към 13 часа да се съберат противниците на Сидеров, които искат свалянето на депутатския имунитет на лидера на Атака. Кордони пазят сградата, в района има засилено полицейско присъствие.

Днес Софийска градска прокуратура реши да отнеме имунитета на Сидеров. Лидерът пристигна при привържениците и започна да говори. Той за пореден път обвини медиите в продажничество. Сидеров си тръгна, зорко пазен от гардове по Витошка и отказа да коментира решението на Сотир Цацаров. На ул. Солунска членовете на "Атака" развяха транспарант: Мафията удари "Атака". Шествието продължи към площад Славейков.  Шествието тръгна и спря на площада, като блокира движението за кратко. Към 13 и 30 поддръжниците стояха пред редакцията на в. Атака. По-късно те тръгнаха към партийната централа по улица Раковски.

На проявата на опонентите на Сидеров се появи Найо Тицин. Той бе с маска на лидера на "Атака" и влезе в сградата. Журналистът символично искаше да покаже каква съдба очаква политика и застана пред загражденията на Съдебната палата. Участниците в проявата бяха по-малко от привържениците на националистите.

Още снимки може да видите тук.


 

 

Водещи новини

Още новини