НС отпусна дарения за деца на загинали военни

share

За децата на Българската армия председателството на Народното събрание предостави 63 ваучера на стойност 100 лeва всеки, съобщиха от военното министерство, цитирано от news.ibox.bg.

С тях децата ще могат да пазаруват във верига магазини.

В подкрепа на децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на фондацията „Деца на Българската армия" до днес са преведени общо 32 042 лева.

Даренията са направени от военнослужещи и цивилни служители от Българската армия и Министерството на отбраната по време на благотворителни инициативи, осъществени в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

В инициативите се включиха и търговски дружества, фирми и много граждани. За Коледните и Новогодишните празници Министерството на отбраната осигури по 400 лв. за децата от семейства на загинали военнослужещи и цивилни служители. С подкрепата на търговските дружества в системата на министерството всяко от децата получи и подарък - дигитален фотоапарат.

Фондация „Деца на Българската армия" е създадена през 2005 г. В момента тя подпомага 63 деца с по 250 лева месечно. От създаването на фондацията досега помощта за децата не е прекратявана благодарение на ежемесечните постъпления от близо 16 000 лв. - дарения на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия.
 

Водещи новини

Още новини