Орешарски: При нестабилност единственият правилен ход е правителството да следва своята програма

share

Голямо предизвикателство е да се работи в условия на политическа нестабилност. Но при създалите се условия, единственият правилен ход е правителството да следва своята програма, за да не разочарова мнозинството от българските граждани. Това заяви премиерът Пламен Орешарски в интервю за "Труд".

Убеден съм, че когато се изпълняват националните цели, дори и тези, които не подкрепят кабинета, ще оценят по достойнство свършеното, без значение дали го признават публично или не, добави той.

Ето какво смята още министър-председателят:

За оставката, която му искат:
"Мисля, че искания за оставка и въпроси от типа „Кой" се задават само от една страна. Към същата тази страна могат да се зададат не един, а множество от далеч по-сериозни въпроси, но това не е конструктивен подход. Още в началото на моето университетско обучение са ме учили да не отговарям на некоректно зададени въпроси и следвам това азбучно правило."

За това дали назначава хора под натиска на БСП и ДПС:
"За определени позиции аз търся подходящи специалисти, както вие се изразявате, близки до БСП и ДПС. Защото, ако изключим този кръг, остава кръгът от хора, близки до опозиционните партии, които не подкрепят кабинета. Струва ли ви се логично...?"

За оставката на министри: "Твърде е рано, за да ме питате за смяна на министри. Аз лично винаги съм бил консервативен по отношение на екипите, с които съм работил, и съм отбягвал самоцелни или прибързани промени в тях."

Водещи новини

Още новини