Орешарски: В средносрочен план младежката безработица трябва да падне с 6-7%

  • 19 декември 2013 20:24

  • 1075
  • 4
Орешарски: В средносрочен план младежката безработица трябва да падне с 6-7%
©

В средносрочен план младежката безработица трябва да падне с 6-7 процента. Това заяви министър-председателят Пламен  Орешарски в Брюксел, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Той напомни, че вчера Министерският съвет прие Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта. "Надявам се преди Коледа той да пристигне тук, за да може да се включим в усвояването на средствата и в реализирането програмите", добави премиерът. Той изрази надежда, че допълнително благоприятно влияние ще окаже и по- добрият инвестиционен климат.

По отношение на европейския банков съюз министър-председателят коментира: "Хубаво е да сме вътре, но да ползваме и всички екстри от това. Когато част от екстрите остават само за страните от Еврозоната, няма голям смисъл. Във всички случаи за нас е интересен опитът, така че следим с особено внимание темата".

По въпроса за отпускането на повече средства за отбрана премиерът Орешарски заяви, че вероятно това ще стане от следващи периоди, тъй като бюджетът за следващата година е приет. "Още на първата среща с г-н Расмусен заявих, че имаме готовност  отново да разширим дела, който заделяме за отбрана, след като стъпим на пътя на икономическия растеж. Той прояви разбиране. Мисля, че повечето страни-членки изповядват тази логика", подчерта премиерът.

На въпрос на журналисти за предстоящата среща с председателя на Европейската комисия министър-председателят отговори:  "Поисках срещата с г-н Барозу за консултации, в това число и за виждането на Комисията по предстоящия доклад". Премиерът Орешарски предстои да се срещне с Жозе БарозуЖозе Барозу Жозе Барозу - португалски политик, председател на Европейската комисия. Роден на 23 март 1956 г. в утре.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1075 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
f

2013.12.20 | 11:20

4
нали те избраха, за какво продължаваш да лъжеш
Странджата

2013.12.20 | 11:20

3
Ммм.. да , така като гледам и чувам , май само на теория го докарвате!Но за голямо съжаление в живота е точно обратното!

2013.12.20 | 11:20

2
И как ще падне като всеки ден се затварят фирми? Безработицата не намалява а се увеличава и къде са му на Сергей-Ходжа 250 хилядите работни места?

2013.12.20 | 02:04

1
НАЗДРАВЕ ПАЦЕ!

Добави коментар

Водещи новини