Петров: ГЕРБ фаворизира отделни фирми

Булфото
share

Страната ни е на ръба на социална и икономическа катастрофа, заяви днес в Хасково кандидатът за президент Алексей Петров.

Той каза още, че правителството на ГЕРБ е провело политика на геноцид над фирмите от малкия и средния бизнес и само през последните 2 години 50 процента от тях са били ликвидирани. Отделно 2 милиарда лева са отклонени от държавния бюджет чрез контрабанда, допълни Петров.

Ще инициираме референдум за съвременна Конституция, която да защитава живия живот, защото 22-годишни усилия за пазарна икономика са провалени.

Политиците фаворизираха отделни фирми, които останаха монополисти и това е големият проблем на прехода, добави Петров. Според него ГЕРБ изчаква с обявяването на президентската си кандидатура заради страх от загуба.

Според Душана Здравкова - председател на инициативния комитет, при това правителство е налице липса на правила за управление. Тя заяви, че партийният модел е изчерпан и не работи и че България се е превърнала в държава на феодализма и феодалните стопанства.

Това, което се случва в съдебната система, се диктува от един вицепремиер, каза още Здравкова и допълни, че съдиите в България са прицел на нападките на този вицепремиер.
 

Водещи новини

Още новини