Непушачи протестират пред парламента

Булфото
share

Парламентът обсъжда на първо четене промените в Закона за здравето, с които се предлага отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. Два са внесените законопроекти - на Коалиция за България и на "Атака".

Около сградата на Народното събрание има група протестиращи срещу отмяната на пълната забрана за тютюнопушене. По предложение на председателя на парламентарната комисия по труда и социалната политика Корнелия Нинова /Коалиция за  България/ беше отложено второто четене на измененията в Кодекса за социално осигуряване. Като аргумент тя посочи, че комисията е обсъдила този законопроект в 17.00 часа вчера и докладът е  раздаден на депутатите едва тази сутрин. Материята е изключително сериозна, засяга много хора и по нея има противоположни позиции, посочи Нинова.

Светлана Ангелова /ГЕРБ/ възрази срещу отлагането на разглеждането на законопроекта. Предложението за ранно пенсиониране на Коалиция за България не беше подкрепено вчера на комисия от представителите на ДПС и от социалния министър Хасан Адемов, посочи тя. Явно коалиционните партньори още не са си изгладили отношенията и не са се разбрали дали ще има ранно пенсиониране, това е истинската причина да бъде отложена тази точка, смята Светлана Ангелова.

Водещи новини

Още новини