Курумбашев: Не съм виждал Мая Манолова с палка и камшик в НС (видео)

share

Очевидно след поредицата от вотове на недоверие, която организирахте, сега имате нова тактика. Да искате оставките на ръководството на парламента. Първи беше Михаил Миков, сега Мая Манолова. Господин Алиосман Имамов, гответе се. Идва и вашия ред.

Това каза от трибуната на НС депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев, по време на днешните дебати за исканата от ГЕРБ оставка на зам.-председателят на парламента Мая Манолова. В мотивите за искането на оставка, споменавате няколко пъти думите "грубо", "груба сила" по отношение на Мая Манолова. Да ви кажа честно, не съм виждал г-жа Манолова с палка и камшик в парламента, продължи Курумбашев. Използвате и израза, че "напрежението се покачва ескалационно". Колеги от ГЕРБ, кои неща се понижават ескалационно? Лично аз предпочитам нещата да се намаляват ескалационно. Бъркате и още нещо. Използвате израза, че г-жа Манолова  води „политическа борба от сталинградски тип”. Правете разлика между сталинградски и сталински, както има разлика между Цар и Цариград, продължи с бисерите Курумбашев.

В подписката за искане на оставка, не виждам името на този, на който не трябва да го споменаваме. Строителят на съвременна България. На вожда и учителя на българския народ. Виждам обаче името на Цветан Цветанов. Той се е подписал под трето място. Защо така, колеги? Той получи три обвинения и се подписва под трето място. Внимавайте колеги. Пазете си кадрите. Цветанов да не се подпише под четвърто място и да вземе да получи четвърто обвинение, разкри депутатът от БСП. Госпожа Мая Манолова е нашето мъжко момиче. Не се шегувам. Тя е изграден парламентарист и ние категорично изразяваме нашата подкрепа за нея, завърши Курумбашев.

Водещи новини

Още новини