Напусналият ГЕРБ депутат: Няма да бъда златното пръстче (обновена+видео)

share

Ще бъда изцяло независим депутат, каза Георги Марков по БНТ.

Напусналият ПГ ГЕРБ народен представител коментира своята бъдеща работа в НС след като подаде оставка. Той подчерта, че Волен Сидеров може да си седи на мястото. Няма да бъда златният пръст, който ще радва управляващите, поясни Марков. Той също подчерта, че е нямало натиск върху него и оттеглянето му не е свързано с разследването срещу него за ДДС-измами. Марков заяви: Готов съм да се откажа от имунитета, като посочи , че разбира от медиите за разследването. Относно пътуването си в Букурещ, когато премиерът  Пламен Орешарски депутатът бе в румънската столица заяви: Засякохме се в хотел, в който бяха настанени българите.  В ГЕРБ всеки народен представител трябва да си извоюва свободата, каза още Марков. Той допълни: В ГЕРБ няма диалог, има монолог.

Проблемът е, че много хора се влизат и искат да се докажат пред Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Аз съм първият, но и ще има и други, каза по-късно Марков по ТВ7. Не съм говорил с колеги да се присъединят към мен, допълни той.

Партията в Свищов започна да се разпада и говорих с Цветанов. Негов човекът съм дотолкова, дотолкова той правеше структурите на партията. Борисов е идвал един път в Свищов, допълни Марков. Той отрече баща му да е лидер на БСП в града, като посочи, че баща му и дядо му са били осъдени от Народния съд. Никога няма да бъда комунист, заяви Марков.

Марков разказа за проверки на данъчни на него семейството му по времето на ГЕРБ, когато е бил депутат по времето и шеф на МВР е бил Цветанов разследването за автогарата За напускането на парламента, искано от Красимир Велчев Марков да напусне парламента. Нека Велчев да дойде да види как се правят избори в Свищов.

Относно твърденията на Яне Янев Марков заяви: Прокуратурата да се сезира и да го прибере. Лидерът на РЗС обвини Марков, че е напуснал партията заради финансови предложения.

Ако фидосовщината в ГЕРБ свърши, ще се върна, каза още напусналият депутат. Относно БАСТА Марков посочи, че познава Емил Димитров, но не е говорил преговори за присъединяването си към отцепилите се от ГЕРБ бивши депутати.

В ГЕРБ прекалиха със затягането на нашийника. Депутатите първо се подписват при секретарката, после се регистрират със служебните си карти. Ще гласувам с ГЕРБ. Вчера говорих с Цветанов, който ме помоли да направи крачка назад, аз бях вече направил крачка напред, допълни Марков по БТВ.

Ръководител на ГЕРБ в Свищов посочи, че Марков е бил гласен за първо място в бюлетината на изборите на 12 май. Цветанов обаче казал, че срещу Марков скоро ще излезе нещо, компрометиращо ГЕРБ.



Водещи новини

Още новини