Росен Плевнелиев: Нищо вече не може да бъде скрито от гражданското общество

share

Хората никога няма да обикнат демокрация, която им е дадена наготово. Това заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за румънската телевизия DiGi24 под заглавие „ЕС не е „голям брат”, който дава просперитет, пари и развитие”, което е било излъчено в навечерието на националния празник на страната - Деня на обединението. Това съобщиха от пресслужбата на президента.

Според Плевнелиев, развитието и просперитетът не идват безплатно, за тях трябва да се работи усърдно. „Европейският съюз не е „голям брат”, който ви дава развитие, пари, магистрали. ЕС е платформа за Букурещ, за София и за всички други столици, която помага за реализацията на нашите приоритети, на основата на споделени ценности. Затова България трябва да продължи да работи по въпросите на корупцията, олигархията, както и по някои проблеми на демокрацията, сред които недостатъчно ефективната съдебна система и недостатъчно прозрачните институции”, подчертава президентът пред медията.

Росен Плевнелиев отново е коментирал гражданското недоволство у нас през тази година, като е посочил, че е много важно протестиращите да бъдат чути, защото имат какво да кажат.

„Политиците служим на хората, затова трябва да ги чуваме и това е, което правя като президент. Истински вярвам, че протестите, които имаме в България, ще подсилят нашата демокрация и политиците вече се променят. В XXI век няма нищо, което може да бъде скрито от гражданското общество - хората вече знаят всичко, затова по-добре е да бъдете честни и да спазвате обещанията си”, посочва държавният глава.

 

Водещи новини

Още новини