Фенери "Оставка" полетяха над Народното събрание (снимки)

share

Десетки хартиени фенери полетяха над Народното събрание надписани с призив за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Този път инициативата бе на театрали и хора на изкуството, обявили се в подкрепа на Ранобудните студенти, предава "news.ibox.bg".

Около стотина души сред които актьори, режисьори и студенти от НАТФИЗ се събраха в градинката на „Кристал", след което заедно потеглиха към парламента, където блокираха движението и пуснаха в небето над София фенерите.

Сред театралите, поискали оставка на сегашното управление, бяха двама от най-видните родни режисьори Александър Морфов и Теди Москов, както и актьорът и режисьор Ивайло Христов и активният в публични дебати напоследък Стоян Радев, както и Евгений Михайлов. Актьорите Теодор Елмазов, Силвия Лулчева, Стефания Колева, Деян Донков, Валери Йорданов, Мариан Бачев, както и по-младите Радина Кърджилова и Гергана Плетньова и други също се включиха в акцията. Събитието уважиха и проф. Георги Близнашки и Найо Тицин.

След като надписаха фенерите и ги пуснаха в небето, студенти и театрали за кратко блокираха кръстовището пред Ректората, а след това се насочиха с възгласи „Оставка" към сградата на НАТФИЗ.
 

Водещи новини

Още новини