Расате: Властта се страхува от гражданските патрули

share

Категорично сме против каквито и да е формирования, които не отговарят на никаква законова норма и дублират държавни служби. Няма такива ромски отряди ОМОН. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев.

"Няма нищо лошо, че някой иска да стане известен и да се закълне и че вчера е бил на Луната. Няма такива формирования. Не можем да позволим на такъв човек да заплашва етническия мир в страната. Това са неизвестни хора, които обикалят махалите и заплашват, че хората на Расает ще ги колят", добави той.

"Убеден съм, че тези т. нар. цигански лидери искат да станат известни покрай историята с патрулите", заяви лидерът на "Национално единство" Боян Расате. "Използват се тези желания някой да се покаже по телевизора. Използва се ситуацията, за да се нагнетява напрежение сред циганите. При дейността на патрулите няма напрежение, ползата от тях е ясна. Срещу гражданските патрули е предприета сериозна кампания. Властимащите се страхуват обществото да не се организира - утре може да има такива патрули срещу наркодилърите, след това дори срещу властимащите", категоричен бе националистът.

Водещи новини

Още новини